A Bunge minden munkavállalója fontos szerepet játszik, munkájuk és együttműködésük nélkül a társaság működése elképzelhetetlen lenne. Napi feladataink ellátása során arra törekszünk, hogy jelentős mértékben megnöveljük cégünk hatékonyságát – célunk, hogy a Bunge társaság által kezdeményezett változások a világ működését is tartós módon előre mozdítsák.

MAGUNKRÓL

VELÜNK ÉLŐ ÖRÖKSÉG

Az élelmiszer létfontosságú az ember számára.

Mindenkinek szüksége van egészséges élelmiszerre ahhoz, hogy eredményes, sikeres és boldog életet élhessen. A globális agrár-élelmiszeripari lánc – az élelmiszerek nemzetközi termelése, szállítása, tárolása, feldolgozása, forgalmazása és értékesítése – biztosítja családok, közösségek, gazdasági rendszerek és országok fennmaradását.

A globális agrár-élelmiszeripari lánc működése jelentős mértékben függ a Bunge mindennapi tevékenységétől.

A Bunge a betakarított termés otthonokba történő eljuttatása által mozdítja elő a világ működését. A változó idők eltérő kihívásaira változatos módokon reagálunk – éppen úgy, mint az elmúlt 200 év során. Üzleti tevékenységünk lényege, hogy a különféle magvakban rejlő lehetőségeket és potenciált kiaknázva egyre több hozzáadott értéket biztosítsunk az egyes munkafolyamatok során – minden szállításkor, eladáskor, minden folyamatfejlesztés és termékinnováció alkalmával.

Tevékenységünket elhivatottan, felelősségteljesen, hagyományainkra büszkén, teljes elkötelezettséggel végezzük. Kiváló minőségű, biztonságos termékeket állítunk elő, és a termelők, ügyfelek és vásárlók megbízható partnereként maximalizáljuk az agrár-élelmiszerlánc nyújtotta előnyöket a közösségek, a részvényesek és saját társaságunk számára.

EGY VALÓBAN NEMZETKÖZI CSAPAT

A Bunge számos kultúrát, nyelvet és közösséget ölel fel. 1818-as megalakulásunk óta társaságunk székhelye eddig három kontinens öt országában működött. Minden időszakból megőriztünk valamit.

A sokszínűség és a számos kultúrát ötvöző csapatmunka a Bunge számára egyrészt természetes örökség, másrészt tudatos választás. Mára több mint 40 országban vagyunk otthon, és nagy jelentőséget tulajdonítunk a munkatársaink, ügyfeleink és partnereink közötti kötelékek erősítésének, hiszen ez versenyelőnyt jelent egy olyan világban, amelyet egyre inkább meghatároz a helyi és a globális tevékenység közötti hídépítésre, kapcsolattartásra és együttműködésre való képesség.

Büszkék vagyunk kiépített helyi kapcsolatainkra, valamint arra, hogy tevékenységi területeinken a mezőgazdasági piacot, az élelmiszeripart és a vásárlói trendeket testközelből ismerjük. Meggyőződésünk, hogy a helyi vezetők tevékenységüket felelősen végezve, a gazdákat és a vásárlókat közvetlenül kiszolgálva nagyszerű teljesítményre képesek.

A Bunge azonban nem független entitásokból áll. Célunk, jövőképünk és tevékenységünk több száz létesítményt, több ezer alkalmazottat és több milliárd ügyfelet ölel fel világszerte. Segítünk működtetni az értékláncokat, és összekötni a helyi termékeket a nemzetközi piaccal, a gazdákat a vásárlókkal. Társaságunk minden eleme fontos célt szolgál, és sikerességünkhöz a Bunge-rendszer minden részének működése és együttműködése szükséges.

A csapatmunka elengedhetetlen. Az együttműködés és összehangolt munka alapja a kölcsönös bizalom. Oda kell figyelnünk egymásra, és nyitottnak kell lennünk az új ötletekre, a világ bármely részéről is származzanak. Sokszínűségünk ellenére, alapvető közös célkitűzésünk megegyezik.

MUNKAMÓD-
SZERÜNKRŐL

BIZTONSÁG MINDENEK FELETT

A Bunge számára nem a profit vagy a termelés növelése, hanem a biztonság a legfontosabb. Minden munkatársunktól elvárjuk – a vezérigazgatótól az újonnan belépő munkavállalóig – hogy szóljon és intézkedjen, akár munkáját is abbahagyva, ha veszélyes munkakörülményeket észlel.

TULAJDONOSI SZEMLÉLET

A Bunge-alkalmazott mindig kezdeményező, sosem passzív. A tulajdonosi szemlélet, a teljes felelősségvállalás alapvető – saját munkafeladatainkban és a társaság egészével kapcsolatban egyaránt. Sokat kell elvárnunk egymástól, de még többet saját magunktól. Meggyőződésünk szerint kell cselekednünk, munkatársainknak is jó példát mutatva. Követeljük meg az átláthatóságot és elszámoltathatóságot, de ezeket nekünk is biztosítanunk kell.

IGYEKSZÜNK A LEGJOBBNAK LENNI

Iparágunk gyorsütemű, változékony, és erős a verseny, ezért sosem dőlhetünk elégedetten hátra. Folyamatosan új és hatékonyabb módszereket és megoldásokat kell keresnünk munkánk során, amelyeket – ha beválnak – világszerte követendő szabvánnyá teszünk tagtársaságainknál.

Ez azért fontos, mivel a Bunge nyereségessége nem csak a komoly forgalomtól, hanem a minden egyes lépésében teremtett, hozzáadott értéktől is függ. Még a legapróbb fejlesztések is fontosak – legyen az a vásárlók jobb kiszolgálása, egy munkafolyamat fejlesztése, egy hatékonyabb útvonal keresése, illetve egy innovatívabb élelmiszeripari termék vagy alapanyag létrehozása. Az apró javítások, fejlesztések együttesen hozzájárulnak társaságunk teljesítményének javításához, növelik nyereségességünket, és hozzásegítenek fő célunk eléréséhez: hogy a világ legkiválóbb élelmiszeripari vállalatává váljunk.

A VÁLLALKOZÓ SZELLEM ÖSZTÖNZÉSE

A hatékonyabb módszerek fáradhatatlan felkutatása jelenti a Bunge által vallott vállalkozói szellemiség lényegét.

Meggyőződésünk, hogy tehetséges és szorgalmas emberekkel kiváló teljesítményt érhetünk el, és ezt cégtörténelmünk is igazolja. Vállalkozó szellemű munkatársaink kreativitása, rugalmassága és versenyképessége lehetővé tette a Bunge számára az elmúlt 200 év során, hogy folyamatosan fejlődhessen az új lehetőségek kiaknázása, valamint a növekedés és a nyereséges működés érdekében.

Napjaink egyre gyorsabb ütemben változó gazdasági körülményei közepette ez a szellemiség és hozzáállás fontosabb, mint valaha. Ezért ezen a jövőben sem változtatunk.

AMIT ELÉRHETÜNK - EGYÜTT

ALAPVETŐ HOZZÁJÁRULÁS ÉS TARTÓS EREDMÉNYEK

Fáradozásainkra és szakértelmünkre minden korábbinál nagyobb szükség van manapság.

A növekvő népesség és a bővülő gazdaság igénye egyértelmű: több és táplálóbb élelmiszerre van szükség. A természeti erőforrások – főként az erdők és vízgyűjtő területek – sérülékenysége miatt minden korábbinál több élelmiszert kell termelnünk, még hatékonyabb és környezettudatosabb módon.

Ehhez helyi szakértelem és nemzetközi kapcsolatok, valamint innováció, elkötelezettség és kreativitás szükséges – amelyek mind a Bunge erősségei közé tartoznak.

A problémára adott hatékony válasz részeként biztosítjuk a gazdák és a piac közötti összeköttetést, elősegítjük a kereskedelmet, az ügyfelekkel együttműködésben minőségi élelmiszereket állítunk elő, fejlesztjük tevékenységünk és ellátási láncunk környezettudatosságát, és túlteljesítjük a vásárlói elvárásokat. Kiterjesztjük a mezőgazdaságot, erősítjük a nemzetközi élelmiszer-biztonságot, fokozzuk a környezethatékonyságot és javítjuk az emberek táplálkozását.

A Bunge minden munkavállalója fontos szerepet játszik, munkájuk és együttműködésük nélkül a társaság működése elképzelhetetlen lenne. Saját szakterületén mindenki, minden nap számtalan különféle módon járul hozzá a fejlődéshez és hatékonyságnöveléshez – és ennek köszönhetően a Bunge jelentős, hosszú távú és tartós hatást gyakorol az egész világ működésére.

Bár már kétszáz év telt el a Bunge megalapítása óta, a munka java még csak most következik.