A Bunge a világ egyik legnagyobb kihívásán dolgozik: hogyan gondoskodhatunk fenntartható módon az élelmiszerbiztonságról az egyre növekvő népesség számára? A jelen Etikai kódex (a továbbiakban: „Kódex”) útmutatásként szolgál etikus, továbbá jogkövető magatartásunkhoz mindenhol és mindennap, mialatt ezt a fontos munkát végezzük. Bemutatja azokat a normákat, amelyeket mindannyiunknak be kell tartanunk a központi értékek életünkbe való beépítése során, valamint meghatározza a ránk vonatkozó konkrét törvényeket, szabályokat és irányelveket.

Az alábbi linkeken elérheti a teljes Kódexet magyar, és angol nyelveken:

ETIKAI KÓDEX (HU) CODE OF CONDUCT (EN)

A Bunge-közösség minden tagja – legyen akár főállású, akár részmunkaidős vagy határozott idejű szerződéssel dolgozó munkatárs – köteles követni a Kódex rendelkezéseit, valamint kivétel nélkül megfelelni a vállalati irányelvek és eljárások szabályainak, továbbá betartani a Bunge működési területein érvényes valamennyi jogszabályt, előírást és szabályozást. A Kódexünk a Bunge igazgatótanácsára is érvényes minden olyan tevékenység tekintetében, amelyet a tagjai a Bunge nevében végeznek. A Kódex elveinek betartását a Bunge megbízásából dolgozó minden tanácsadótól, alvállalkozótól és egyéb üzleti partnertől is ugyanúgy elvárjuk.

Kódexünk útmutató a megfelelő döntésekhez, de nem képes minden elképzelhető helyzetet lefedni. A Kódex nem nyújt részletes tájékoztatást a Bunge működésére vonatkozó minden jogi előírásról, illetve nem tartalmaz minden anyavállalati vagy helyi irányelvet és eljárást. Egyes esetekben előfordulhat, hogy egy adott helyszínen vagy üzleti egységben a Kódexben foglalt normáknál szigorúbb irányelvek vagy jogszabályok vannak érvényben. Ha kérdése van a Kódex, a vállalati irányelvek és eljárások vagy az Önre vonatkozó jogszabályok kapcsán, forduljon a Kérdések és aggályok című részben felsorolt személyekhez vagy szervezeti egységekhez.