Piacunk az egész világ.

A Bunge egy integrált agrár- és élelmiszeripari társaság, amely az ún. „farm to fork”, azaz a termőföldtől az asztalig tartó termékláncban tevékenykedik.

A Bunge számtalan országban szolgálja ki a helyi piacokat, a nemzetközi kereskedelmet pedig a mezőgazdasági termelő területek és a fogyasztók összekapcsolásával segíti elő.

A Bunge közel 40 országban van jelen az alábbi tevékenységekkel:

 • az olajos magvakat a föld elsődleges termelőterületeiről szerzi be, és juttatja el világszerte vásárlóinak;
 • az olajos magvak sajtolásával darát állít elő az állattartók, illetve olajat az élelmiszer feldolgozó, élelmezési és bio-üzemanyag iparágak számára;
 • palackozott olajokat, majonézt, margarinokat és egyéb élelmiszertermékeket gyárt a fogyasztók részére;
 • cukornád feldolgozásával cukrot, etanolt állít elő és áramot termel;
 • búzát és kukoricát őröl élelmiszer-feldolgozók, pékségek, sörfőzdék és más kereskedelmi ügyfelek számára;
 • műtrágyát értékesít a földművelőknek.

Bunge Európában

Európa az olajos magvak és belőlük előállított termékek egyik legnagyobb importőre és fogyasztója. Emellett pedig a kereskedelmi és fogyasztói élelmiszerek, valamint bio-üzemanyagok jelentős és folyamatosan növekvő piaca is, valamint Kelet-Európa a világ legjelentősebb és leggyorsabban fejlődő búza és egyéb gabona-exportőre.

A Bunge az Európa-szerte működő szójabab, repce és napraforgómag feldolgozó üzemeiben sokféle fehérjedara és étkezési olajterméket gyárt. A Bunge palackozott étolaj és margarin márkái megtalálhatóak az üzletek polcain többek között Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Finnországban, Oroszországban, Ukrajnában. Ezen túlmenően a vállalat a Fekete-tenger térségéből is exportál gabonát.

A Bunge tevékenységi körei:

Agrárkereskedelem

 • Olajos magvak és gabonafélék vétele, eladása, tárolása és feldolgozása, valamint ügyfelekhez szállítása az egész világon
 • Takarmány-alapanyag célú fehérjedara, valamint növényi olaj előállítása az élelmiszeripar, vendéglátóipar és bioüzemanyag ágazat számára

Cukor és bioenergia

 • Cukor, etanol előállítása és energiatermelés
 • Globális kereskedelem és elosztás

Élelmiszeripar

 • Palackozott olajok, majonézek, margarinok és egyéb élelmiszertermékeket gyártása
 • Vezető olaj, margarin és ipari zsír előállító észak és dél Amerikában
 • Jelenlét Ázsiában és Afrikában
 • Búza és kukorica őrlése élelmiszeripari, sütőipari és söripari összetevők előállításához észak és dél Amerikában

Műtrágya

 • Műtrágya gyártása és értékesítése gazdálkodók számára Brazíliában, Argentínában és Amerikában

A Bunge elkötelezett az iránt, hogy jó vállalati polgár legyen. Ez azt jelenti, hogy etikusan cselekszik, maximalizálja az általa teremtett értéket, minimalizálja a vállalkozás által a környezetre gyakorolt hatást. Tevékenységei és termékei tekintetében gondoskodik a legmagasabb szintű biztonságról, és előmozdítja a vállalkozásban érdekeltek és azon közösségek jólétét, ahol tevékenykedik.

Vállalati értékek

A Bunge értékei lényeges iránymutatásként szolgálnak minden alkalmazott számára, és ezek jelentik azokat a normákat, melyek szerint a vállalat működik. Nap, mint nap ezek vezérlik és inspirálják a vállalat működését és dolgozói munkáját.

ikon5.gif   Tisztesség - Minden lépésünket a becsületesség és a tisztesség vezérli.
     
ikon2.png   Nyitottság és bizalom - Nyitottak vagyunk az eltérő ötletekre és véleményekre, és megbízunk kollégáinkban.
     
ikon3.png   Csapatmunka - Értékeljük az egyéni teljesítményt, és egy csapatként dolgozunk a Bunge és minden érintett javára.
     
ikon4.png   Vállalkozószellem - Értékeljük az egyéni kezdeményezést, amely új lehetőségekhez és eredményekhez vezet.
     
ikon1.png   Felelősségvállalás - Hozzájárulunk az egyének és közösségünk társadalmi és gazdasági sokszínűségének fejlesztésében, és óvjuk a környezetet.