Növényi fehérjetakarmány, mely kis erukasav és glükozinolát tartalmú, ún. "dupla nullás" repcemag sajtolásával és azt követő extrahálásával készül.

Az extrahált repcedara, a repcemagból az olajkinyerés után keletkező melléktermék. Figyelemre méltó tápanyagtartalmú, fehérjében közepesen gazdag komponense az abrakkeverékeknek. Fehérje összetételi aránya kielégíti a növendékállatok igényét, de akár tejhasznú tehenek takarmányadagjába is kiválóan beilleszthető. Alacsonyabb rosttartalma miatt kedvezőbb emészthetőségű, fehérje emészthetősége 84%.

Tudnivalók

Olajgyártásból származó termék, melyet a repcemagpogácsa extrahálásával és megfelelő hőkezelésével nyernek. Maximum 1 %-ban integrált magzúzó és finomító üzemekből származó derítőföldet és szűrési segédanyagokat, valamint nyers lecitineket tartalmazhat. Bendővédett lehet.

Repcemagdara- takarmány*:

Az olajgyártás mellékterméke, melyet extrakció és hőkezelés segítségével állítanak elő.

 

Nyers fehérje

%

34 (bázis 33)

Nedvesség

%

11 (max. 12,5)

Nyers zsír

%

1,9 (max. 3)

Nyers rost

%

13,5 (bázis 14)

Nyers hamu % 8 (max. 10)

*  Az EU takarmány-alapanyag jegyzéke szerinti megnevezés.