Repcedara
Növényi fehérjetakarmány, mely kis erukasav és glükozinolát tartalmú, ún. "dupla nullás" repcemag sajtolásával és azt követő extrahálásával készül.
Az extrahált repcedara, a repcemagból az olajkinyerés után keletkező melléktermék. Figyelemre méltó tápanyagtartalmú, fehérjében közepesen gazdag komponense az abrakkeverékeknek. Fehérje összetételi aránya kielégíti a növendékállatok igényét, de akár tejhasznú tehenek takarmányadagjába is kiválóan beilleszthető. Alacsonyabb rosttartalma miatt kedvezőbb emészthetőségű, fehérje emészthetősége 84%.
Tudnivalók
Olajgyártásból származó termék, melyet a repcemagpogácsa extrahálásával és megfelelő hőkezelésével nyernek. Maximum 1 %-ban integrált magzúzó és finomító üzemekből származó derítőföldet és szűrési segédanyagokat, valamint nyers lecitineket tartalmazhat. Bendővédett lehet.
Repcemagdara- takarmány*:
Az olajgyártás mellékterméke, melyet extrakció és hőkezelés segítségével állítanak elő.
Nyers fehérje |
% |
34 (bázis 33) |
Nedvesség |
% |
11 (max. 12,5) |
Nyers zsír |
% |
1,9 (max. 3) |
Nyers rost |
% |
13,5 (bázis 14) |
Nyers hamu | % | 8 (max. 10) |
* Az EU takarmány-alapanyag jegyzéke szerinti megnevezés.